"Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz" projesinin Zirve Toplantısı

DİĞER HABERLER

Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında desteklenen Türkiye Tenis Federasyonunun yürütücüsü olduğu "Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz" projesinin Zirve Toplantısı gerçekleşti.

Ankara'da yapılan Zirve Toplantısında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş proje ortaklarından Kentsel Gelişim Derneği Başkanı Hüseyin GÖK, Van Edremit Belediyesi Arge ve Projeler Birimi Uzmanı Serap Şenol, Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, proje kolaylaştırıcısı Bilgenaz Sak ve Elif Bilge Yurtsever, proje katılımcısı Halis Aküzüm konuşmalarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Kırklareli, Giresun, Artvin, Antalya, Aydın, Van, Kastamonu Malatya ve Niğde'de yapılan çevrimiçi bölgesel toplantılar ile tenisin gençler arasında bilinirliğinin artırılması ve bir spor branşı olarak tercih edilmesinin teşvik edilmesi amaçlandı. Düzenlenen bölgesel toplantılar vasıtasıyla yaklaşık 1000 gence ulaşılan projede, tenis sporunun gençlerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sunan yönü vurgulandı.

81 ilden 150 gencin katılımıyla 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara'daki Zirve Toplantısında, gençlerin spora katılımını motive edici unsurlar, spora katılımının önündeki engeller, tenis sporuna katılım süreçleri gibi hususlar ile gençlerin tenis alanındaki politikalara daha etkin katılımı konularında çalıştaylar gerçekleştirildi ve bölgelerden toplanan veriler değerlendirildi.

Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz projesinin Zirve Toplantısı Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz projesinin Zirve Toplantısı Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz projesinin Zirve Toplantısı Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz projesinin Zirve Toplantısı